tiistai 5. elokuuta 2008

Viikonloppu mummolassa

Lähdimme perjantaina iskän töiden jälkeen ajamaan Heinolaan mummolaan. Iskä pystyy jo pieniä matkoja ajamaan autoa. Siitä olikin jo tosi pitkä aika kun ollaan edellisen kerran oltu mummolassa. Onneksi Mummo ja Pappa kävivät meillä viime viikolla kun oli Olavin nimpparit. Mutta oli minulla jo silti ikävä!

Lauantaina aamulla lähdimme koko porukka, Mummo, Pappa, äiti, iskä, Olavi ja minä käymään Lintutarhalla. Mummo laittoi meille Olavin kanssa kummallekin oman pussillisen leivän ja pullan palasia sorsia varten. Lintutarhassa on paljon erilaisia lintuja, jotka on satuttaneet itsensä ja ne on tuotu hoidettaviksi. Osa linnuista pääsee takaisin omaan kotiinsa, mutta ne jotka ei voi enää lentää jäävät lintutarhaan asumaan. Kaikista hauskin lintu on Paco, joka osaa puhua! Viime kesänä Paco kysyi minulta: "mennäänkö saunaan?", hassua! Nyt Paco ei ollut juttutuulella, sitä varmaan paleli.
Lintulammen puolella on sorsia ja kaksi joutsenta. Ne tulivat heti kaikki katsomaan olisiko meillä jotain syötävää ja olihan meillä! Nuo joutsenet oli tosi isoja ja ne yritti syödä kaiken pullan.
Lintutarhalta kävelimme torille. Pappa ei ole koko kesänä ehtinyt käymään perinteisellä torikahvilla ja niinpä me nyt mentiin porukalla. Torilta ostettiin myös herneitä!

Päiväunien jälkeen me lähdettiin iskän ja Olavin kanssa käymään putkipuistossa ja sillä aikaa Mummo teki pullataikinan. Kun taikina oli paisunut tosi isoksi me Olavin ja Mummon kanssa päästiin leipomaan pullaa. Olavi leipoi ihan ensimmäistä kertaa. Me lähdettiin ulos leikkimään siksi aikaa kun Mummo alkoi paistaa pullaia. Ihana tuoksu tuli ihan pihalle asti. Kun ensimmäinen pellillinen pullia oli paistettu Mummo toi meille maistiaiset pihalle. Me istuttiin Olavin kanssa rappusille syömään. Kylläpä maistui hyvälle.

Ei kommentteja: